Exclusieve tuinen in ’t Gooi

Met haar prachtige, afwisselende omgeving en gezellige dorpen is de regio ’t Gooi een geliefde plek om te wonen. De grote diversiteit in natuur – van weidse plassen, smalle slootjes, bosrijke gebieden en open polders tot zandverstuivingen en betoverende heiden – maakt van ’t Gooi bij uitstek de plek voor levensgenieters.

Al ruim 35 jaar mogen wij in de regio ’t Gooi geweldige exclusieve tuinen realiseren. Stuk voor stuk kwalitatieve buitenruimtes die een toegevoegde waarde zijn voor de bewoners en de woning. Het is telkens weer heerlijk werken aan prachtige buitenplaatsen in een unieke groene setting. Bij elke tuin stellen we onszelf tot doel zoveel mogelijk geluksmomenten te creëren. Op basis van ons vakmanschap en onze ervaring garanderen we u dat uw tuin bij ons in goede handen is.

Tuinontwerp in ’t Gooi, een vak apart

Tuinen in ’t Gooi kenmerken zich vaak door hun omvang. Het vraagt specifieke ontwerpkennis om intimiteit en privacy te creëren in zo’n grote buitenruimte. Grote tuinen herbergen ook andere vraagstukken en uitdagingen. Waar komen de diverse terrassen en hoe zijn die met elkaar verbonden? Wat is de beste plaats voor het tuinhuis en/of zwembad? En hoe passen we inbraakpreventie en veiligheid toe zonder al te veel storende elementen te plaatsen? Wij hebben een jarenlange ervaring met al deze aspecten.

Een exclusieve tuin valt of staat met de juiste en doordachte ruimtelijke vormgeving. Rust, kwaliteit en balans met hier en daar een verrassend element; de totaalsom van deze onderdelen maakt een geslaagd tuinontwerp. Naast ‘het perfecte plaatje’ komt het natuurlijk ook aan op de juiste materiaalkeuze en praktische, efficiënte oplossingen tijdens de aanleg.

Tuinontwerp van Van RaaijenTuinontwerp ’t Gooi in vijf stappen

In deze vijf stappen creëren we uw unieke tuin in ’t Gooi:

  1. Onze tuinarchitect meet uw tuin in en inventariseert de omgeving en uw woning. Op basis van de verkregen informatie ontvangt u een offerte op maat voor het ontwerpen van uw tuin;
  2. Als u akkoord bent met ons voorstel brengen we uw wensen in kaart en maken we een uitgebreide inventarisatie. We werken het (concept) tuinontwerp in kleur en op schaal uit waarna we u uitnodigen voor de eerste presentatie hiervan;
  3. Uw (eventuele) opmerkingen en gewenste aanpassingen verwerken we in het definitieve tuinontwerp. Ook werken we aan het plan voor de tuininrichting en benodigde tuintechniek;
  4. Hierna is het tijd om het beplantingsplan op maat uit te werken. Onze beplantingsexperts combineren creativiteit met een enorme plantenkennis en stemmen het beplantingsplan af op uw wensen, de grondsoort en omgeving;
  5. We leveren het complete, definitieve tuinontwerp en inrichtingsplan van uw tuin in ’t Gooi op. Dit is inclusief het beplantingsplan, een plantbrochure en (indien gewenst) verlichtingsplan. Vanzelfsprekend werken we graag een passend voorstel uit voor de aanleg van uw tuin.

Tuinaanleg in ‘t Gooi

Wij hebben alle disciplines in eigen beheer voor de perfecte tuinaanleg van exclusieve tuinen in ‘t Gooi. Onze kracht zit ‘m in de realisatie van totaalprojecten waarbij we overzicht houden én oog hebben voor elk detail. Wij kunnen uw bestaande tuin aanpassen – als tuinrenovatie – of vanuit een compleet nieuw tuinontwerp uw nieuwe tuin aanleggen. Alles is mogelijk en geheel afhankelijk van uw wensen. U heeft tijdens de aanleg te allen tijde één vast aanspreekpunt in de vorm van een tuinregisseur.

Tuininrichting, een kwestie van kiezen

Naast het ontwerp en de aanleg kunnen wij ook de complete inrichting van uw tuin in ’t Gooi verzorgen. De tuininrichting bestaat uit een combinatie van functionaliteit, technologie én sfeermakers. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een (zwem)vijver, beregeningsinstallatie en tuinverlichting, maar ook aan (kunst)gras, een maairobot, hoogwaardig tuinmeubilair, een buitenkeuken, buitendouche of vuurhaard.

Bij de realisatie van een comfortabele, sfeervolle en unieke tuin in ’t Gooi komt het aan op het maken van de juiste keuzes. Wij brengen uw wensen in kaart en kunnen op basis hiervan uw complete tuin inrichten. Wij werken uitsluitend met (bewezen) kwaliteitsproducten en -materialen. In onze tuinstudio kunnen we u optimaal informeren over alle mogelijkheden.

Uw tuin in topconditie

Een goed aangelegde tuin dient letterlijk en figuurlijk in goede vorm te blijven. Wij kunnen u ook op dit punt volledig ontzorgen. Voor een perfect gazon, strakke hagen of een winterse snoeibeurt staan wij met onze onderhoudshoveniers met professioneel materieel en gereedschap voor u klaar. Ook maken we graag gebruik van de nieuwste (tuin)technische snufjes. Alleen door goed en periodiek uitgevoerd onderhoud blijft een uw tuin in ’t Gooi ook écht in topconditie.

Tuinprojecten in ‘t Gooi

U vindt hier een aantal door ons gerealiseerde tuinen in ‘t Gooi. Vraagt u ons gerust om referenties.

Comfortabel genieten van rust

Voor de tuin van deze familie hebben we klassieke stijlelementen gecombineerd met beeldbepalend groen. Het geheel wordt verrijkt met moderne elementen die aansluiten bij de levensstijl en levensfase van zijn gebruikers. Deze tuin is in diverse woon- en tuinmagazines alsook op TV (RTL4) gepresenteerd. Een video-impressie kunt u hier bekijken.

Wenst u meer informatie over tuinen in ’t Gooi en/of referentieprojecten? We horen graag van u!

Menu