Historie

Ruim 40 jaar vakmanschap in Almere

Als we in het najaar van 1983 met ons bedrijf Van Raaijen Bestratingen starten, bestaan tuinen nog voornamelijk uit een heg en een grasveld. Wel is het tuinieren dan al in opkomst in Nederland. De groeiende vraag naar een totaaloplossing is in 1997 aanleiding voor de oprichting van Van Raaijen Hoveniers.

Enkele jaren voor de start van ons hoveniersbedrijf krijgen we opdracht voor de aanleg van de stijlvolle, klassieke grachtentuin van het Museum Geelvinck-Hinlopenhuis aan de Herengracht in Amsterdam. De tuin is omringd door monumentale oude kastanjes en beukenbomen. Het ontwerp van Robert Broekema is geheel symmetrisch met als blikvanger een kruisvormige waterpartij met fontein.

De stijlvolle, klassieke grachtentuin van het Museum Geelvinck-Hinlopenhuis in Amsterdam.

Begin deze eeuw groeien we door tot een veelzijdig hoveniersbedrijf dat exclusieve tuinen vol geluksmomenten – in alle formaten – ontwerpt, aanlegt en onderhoudt. In de regio Almere, Amsterdam, ’t Gooi maar ook daarbuiten liggen inmiddels vele tuinen van onze hand. Ook na ruim 38 jaar ondernemerschap blijven we vernieuwen en investeren in opleiding en scholing van ons sterke team met vakkundige medewerkers.

In ons familiebedrijf lopen – door intensieve, maar gezonde vergroeiing met de onderneming – de rol van vader, moeder of (schoon)zoon en dochter dwars door die van directeur en medewerker. Met liefde voor het vak en een flinke portie doorzettingsvermogen geven we samen richting aan onze bedrijven. Veel van onze medewerkers zijn al lange tijd in dienst, iets waar we erg trots op zijn. In de zomer van 2019 doen grondleggers Gerard en Marjan een stap terug om ruimte te maken voor de nieuwe generatie: Mark, Nanda en Leslie.

Wat onze klanten waarderen

√ Familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring en no-nonsense aanpak

√ Groot genoeg voor het grote werk en klein genoeg om onze klanten te kennen

√ Unieke, creatieve en boeiende tuinontwerpen

√ Deskundige aanleg op basis van vakmanschap en expertise

√ Duurzame materialen en ‘groene’ tuinoplossingen

Wilt u meer weten over ons bedrijf of heeft u vragen? Stel ze gerust. We helpen u graag verder.

Menu