Comfortabele familie-/zwembadtuin

De ‘oude’ tuin is de Almeerse eigenaren ontgroeid. Of andersom. Er is te weinig tijd geweest voor onderhoud. Het gevolg? Te brede hagen, een te dik dak van moerbeibomen en te weelderige groei van de beplanting. Ook is de tuin zo’n 30 centimeter gezakt ten opzichte van het vloerpeil.

Nieuwe wensen

Na jarenlang genieten met (klein)kinderen, familie en vrienden van de 1.000 m² grote tuin met diverse tuinkamers, een zwembad, speelhut en vooral veel groen is het tijd voor een nieuwe invulling die beter aansluit bij de veranderde wensen en levensfase.

Het nieuwe plan

In het plan is er gekozen voor één niveau direct aan het huis met traptreden naar het lager gelegen deel van de tuin en het zwembad, een vast element. Op het terras is plaats voor een fijne, grote tafel met stoelen onder een parasol. In de besloten chillhoek – op de plaats waar voorheen de speelhut stond – staat nu een trampoline. Daarnaast staat een maatwerk loungebank en boomstamtafel, door de timmerman gemaakt van een gekapte boom bij een ander project. De draadloze speakers en wifi versterker maken de setting – tot groot genoegen van de kleinkinderen – compleet. De voegen tussen de nieuwe terrastegels – wederom van grootformaat – zijn behandeld waardoor er minder kans is op overlast van mieren en onkruid.

U leest meer over deze tuin in deze reportage in het magazine LA Almere

Marjan

“Tijdens de renovatie raakte de volle tuin beetje bij beetje vrijwel helemaal leeg. Het plan werd groter en groter. De oase van ruimte die ontstond, leidde tot nieuwe ideeën en inspiratie.”

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Vul het contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer

Menu