Compacte, eigentijdse gezinstuin

Wat in deze Almeerse woning direct opvalt, is de raampartij in de achtergevel. Die loopt tot beneden door en biedt daarmee vanuit de woonkamer een prachtig zicht op de achtertuin. Het bodembedekkende groen is een echte sfeermaker. De beplanting is dicht begroeid, dus geen last van opspattende modder.

Optimale balans

De mix van roodbruin gebakken klinkers met grootformaat betontegels van 60×60 centimeter in antraciet springt daar in het oog. De klinkers zijn in de breedte gelegd, waardoor de tuin breder lijkt dan de werkelijke zes meter. Deze tegels hebben een zachte toplaag; erg prettig voor je voeten. Twee grote plantvakken, het groendak op de schuur en de grijs geschilderde schuur en schuttingen maken het plaatje compleet.

Slimme oplossingen

Opvallend is het subtiele afwateringsgootje bij de poort. Handig voor tijdens het afspoelen van

de mountainbikes. De techniek in deze tuin bestaat verder uit tuinverlichting in de vorm van grondspots, die ’s avond de boompjes verlichten en het hele jaar rond sfeer geven. Voor het onderhoud van de tuin werken we met accu-aangedreven machines. Niet alleen vanwege de CO2-reductie, maar ze produceren ook veel minder geluid. Wel zo prettig in de stad.

U leest meer over deze tuin in deze reportage in het magazine LA Almere

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Vul het contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer

Menu