Schitterende plek langs de bosrand

Deze bewoners betrekken hun buren – waar we eerder de tuin aan hebben gelegd – bij de planvorming van de tuin in Almere-Haven. Qua stijl is de wens een wat vlottere tuin te creëren, meer van deze tijd. Onderhoudsvriendelijker ook.

Groen lijnenspel

In de tuin komt een groot terras voor de familie, een gezellig hoekje onder een overkapping, een leuk tuinhuis en een dakplataan met een bankje er omheen. En fraaie sierbestrating in de vorm van tegels en grint. Het groen is een mooie mix van groenblijvend en bladverliezend. De rij met bomen zorgt voor meer intimiteit en de lage haag op poten voor een natuurlijke schaduw op de brede schuifpui. De borders voorzien we met eenvoudige beplanting. De tuin straalt nu rust uit waarbij de aankleding voor kleuraccenten kan zorgen.

Doordacht ‘grijs’

Naast het groen komt ook het ‘grijs’ in de tuin op doordachte wijze tot stand. Zo passen de tegels en het grint precies bij het huis. De gemetselde plantenbak – op de hoek van de woning – krijgt een nieuwe functie als betimmerde zitrand en vensterbank. Dit is een heel bijzondere plek in de tuin. Ook in de herfst is het er met een klein zonnetje heerlijk vertoeven.

U leest meer over deze tuin in deze reportage in het magazine LA Almere

Caroline

“Of alle tuinwensen zijn vervuld? Als ik achteraf terugkijk en opnieuw zou kunnen beginnen… dan zou ik het precies weer zo doen!”

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Vul het contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer

Menu