Stoer, eigentijds rustpunt in de stad

De eigenaar van dit monumentale pand in Amsterdam-Zuid gaat blanco met onze tuinontwerpster Manon in gesprek over zijn nieuwe tuin. Deze tuin ondergaat een complete metamorfose; alleen de Magnolia is gebleven.

Beplanting

Er is gekozen voor overwegend stoere en onderhoudsvriendelijke beplanting, passend bij de grond en schaduwsituaties. De wintergroene Fatsia met attractief blad kan twee tot drie meter hoog worden. Ook de bamboe achterin de tuin mag de hoogte in gaan, net als de bomen van de achterburen. Tel daar de verdichte groene hagen en de pergola bij op: privacy gegarandeerd.

Mix van oud en nieuw

De bestrating is qua stijl een mix van oud en nieuw. Er liggen klinkers – die passen bij de uitstraling van het monumentale pand – in combinatie met moderne betontegels in grootformaat. Daarnaast hebben we ook grint toegepast, belangrijk voor de afvoer van regenwater. Andere in het oog springende zaken zijn de langwerpige vijver en het multifunctionele houten element. Het hoogteverschil geeft een extra dimensie aan de tuin. Naast de aanleg van deze stoere, eigentijdse tuin mochten we ook de tuininrichting met meubilair, tuinverlichting en beregening verzorgen.

U leest meer over deze tuin in deze reportage in het magazine XXXL Amsterdam

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Vul het contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer

Menu