Verbluffende drie-in-één tuin

Drie huizen, één grote gezamenlijke tuin en toch genoeg privacy. Dat was de ontwerpuitdaging voor drie smalle tuinen – variërend van 6 tot 8 meter breed en ruim 20 meter diep – in Amsterdam. Tuinarchitect Robert Broekema creëerde een verbluffend resultaat. De drie-in-één tuin is open, afwisselend en biedt voldoende privacy.

Zoveel mensen, zoveel wensen

De ontwerper kreeg te maken met tien mensen met allemaal verschillende wensen. De bewoners hebben eerst zelf hun wensen geïnventariseerd. Dit bleek een prima basis voor een spannend, afwisselend ontwerp waarbij vrijwel de gehele tuin op de schop ging. Door te werken met een strakke, heldere structuur is er een nieuwe balans aangebracht. Vervolgens zijn de uiteenlopende wensen vertaald in de inrichting.

Vijver als verbinding

De vijver loopt, van links naar rechts, door de drie tuinen heen en verbindt de verschillende sferen. Waar de ene tuin veel vaste planten borders heeft, is de andere tuin – achter een kantoor – juist strak ingericht met terrassen. Tuin nummer drie is een mix van de twee andere tuinen. De eigenaren zijn erg enthousiast en wij ook. Hoe kan het ook anders als je niet één, maar drie tuinen vol geluksmomenten mag realiseren.

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Vul het contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer

Menu