Villatuin in smaakvolle perfectie

De tuin bij deze schitterende villa in Blaricum krijgt een complete make-over. Grandeur! Dat is wat deze villatuin nodig heeft. We toveren de wat kale en stenige tuin om tot een weelderig groen paradijs met onder andere ‘wolken’ van groenblijvende heesters, soms tot wel 2 meter hoog.

Vele tinten groen

De vele tinten goed verzorgd groen stralen absolute klasse uit. Ook wordt de frisgroene grasmat uitgebreid. De extra vierkante meters maken voor de maairobot toch niet uit. Voor de overige beplanting houden we de bloeikleur wit aan, waardoor huis en tuin nu veel meer een eenheid vormen.

Verharding in stijl

Om de prachtige rietgedekte woning beter uit de verf te laten komen worden de overbekende Chinese terrastegels vervangen door kleurechte keramische tegels. De aqua-voegvulling laat water door, maar onkruid maakt geen schijn van kans. De stijl van tegels en gebakken klinkers is precies afgestemd op de villa.

Hier waakt de hond

Bij het hoofdterras staat – aan het einde van een zichtlijn – een metershoge Franse bulldog (van kunststof) als indrukwekkend designobject. Hier waakt de hond. Achteruit rijden? Dat is niet meer nodig na de plaatsing van twee poorten bij de entree van het perceel. De donkergrijze kinderkopjes liggen muurvast. Geen kans op verzakkingen of losse keien én… naaldhakvriendelijk gelegd.

U leest meer over deze tuin in deze reportage in het magazine Gooisch

Villatuin

“Wat een metamorfose! We hadden niet kunnen denken dat het eindresultaat zo smaakvol perfect zou kunnen zijn. Waar je ook kijkt, het is één en al sfeer. Het hele jaar door. In het voorjaar is het helemaal een plaatje: dan showen de rododendrons, die om het designstuk heen staan, hun talloze witte bloemen.”

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Vul het contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer

Menu