Vriendelijke, landschappelijke familietuin

Op het wensenlijstje van deze opdrachtgevers staat onder andere een mooie doorkijk met tuinkamers, een zwembad met poolhouse en een gazon voor de jongste zoon om te kunnen voetballen.

Complete inrichting

De klus begint met flink wat grondwerk en met het plaatsen van tientallen meters betonnen keerelementen – inclusief hoeken – om het hoogteverschil van 1,5 meter op te lossen. Het resultaat mag er zijn. Het zwembad is omgeven door een ruim terras met grootformaat betontegels. Het verwerkte bankirai hout zorgt voor een warme sfeer. De fietsenstalling, trampoline en het kastanje-houten hekwerk met looppoorten maken de inrichting van de tuin compleet.

Sterke structuur

De entree van de woning is heel vriendelijk ingericht, met fraaie klinkers. In de zijtuin is een royale ruimte om de auto’s te parkeren. Wie doorloopt naar het atelier komt langs de buitenkamer met douchevoorziening voor de honden. Handig na een boswandeling. Ook ondergronds is het nodige werk verricht met de aanleg van een beregeningsinstallatie en de elektrotechnische voorzieningen voor onder andere de tuinverlichting en maairobots die het tijdrovende maaiwerk uitvoeren.

U leest meer over deze tuin in deze reportage in het magazine LA Almere

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Vul het contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer

Menu