Wellness-/villatuin aan duin- en bosrand

Op een heel bijzondere plek, tegen een duinrand in de Utrechtse heuvelrug, is recent een nieuwe villawijk gerealiseerd. De authentieke architectuur die herinnert aan de periode rond 1900 gaat hier excellent samen met het comfort en de luxe van nu.

De kracht van verbeelding

De bewoners van deze villa komen bij ons terecht na een aanbeveling van tuinfotograaf en groenauteur Modeste Herwig. Op dat moment is op locatie alleen het bouwkavel en de prachtige, bosrijke omgeving te zien. Dus vormen foto’s en impressies voor onze tuinontwerpster de voornaamste inspiratiebron.

Sterke zichtlijnen

Bij de entree van de villa springen de gesnoeide vormbollen direct in het oog. Vanuit het huis en de veranda aan de achterzijde is er een prachtig uitzicht op de tuin en aangrenzende natuur. Kenmerkend voor deze tuin zijn de sterke zichtlijnen. Zo fungeert de strakke, langwerpige vijver – omsloten met een stenen rand en halfverharding – als water- en middenas. Aan het einde van de vijver vormt een houten vlonder de verbinding naar het wellnessgedeelte met Finse sauna, whirlpool en jacuzzi met twee hoge, houten bouwwerken. De hagen rondom de tuin vormen een duidelijke groene afscheiding. Binnen is de tuin, buiten is de natuur.

U leest meer over deze tuin in deze reportage in het magazine LA Almere

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Vul het contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer

Menu