Tuinarchitect Amsterdam

Amsterdam staat bekend als een groene stad. Wie ‘van boven’ naar de stad kijkt ziet een fijnmazige vertakking van groen in de vorm van tuinen en stadsparken. Stuk voor stuk mooie uitdagingen als je tuinarchitect bent in Amsterdam. Elke wijk heeft hierdoor zijn eigen sfeer en charme. En in elke buurt van Amsterdam is wel een prachtig park te vinden om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Wat een geluk als u in zo’n bruisende omgeving ook kunt kiezen voor al het moois in uw eigen stadstuin.

Een uniek, boeiend tuinontwerp

Als tuinarchitect in Amsterdam ervaren we dagelijks dat tuingeluk voor iedereen anders is; maar het vertrekpunt is identiek: een doordacht tuinplan. Al ruim 35 jaar realiseren wij met ons familiebedrijf groene, buitengewone tuinen in Amsterdam met telkens een uniek, creatief en boeiend tuinontwerp als fundament. Op basis van dit doordachte voorwerk creëren we keer op keer heerlijke buitenruimtes waar u jarenlang in alle rust en alle seizoenen van kunt genieten.

Het tuinontwerp in vijf stappen

In deze vijf stappen leggen we de basis voor uw unieke stadstuin in Amsterdam.

  1. Onze tuinarchitect neemt de afmetingen van uw tuin in Amsterdam op en inventariseert op locatie de omgeving en uw woning. Op basis van deze informatie sturen we u een offerte voor het tuinontwerp;
  2. Na uw akkoord brengen we uw wensen in kaart en maken we een uitgebreide inventarisatie. We werken het (concept) tuinontwerp in kleur en op schaal uit waarna we u uitnodigen voor de eerste presentatie;
  3. Uw (eventuele) opmerkingen en gewenste aanpassingen verwerken we in het definitieve tuinontwerp. Ook werken we aan het plan voor de tuininrichting en benodigde tuintechniek;
  4. Hierna is het tijd om het beplantingsplan op maat uit te werken. Onze beplantingsexperts combineren creativiteit met een enorme plantenkennis en stemmen het beplantingsplan af op uw wensen, budget, de grondsoort en omgeving;
  5. We leveren het complete, definitieve tuinontwerp en inrichtingsplan van uw stadstuin op. Dit is inclusief het beplantingsplan, een plantbrochure en (indien gewenst) verlichtingsplan. Vanzelfsprekend werken we graag een passend voorstel uit voor de aanleg van uw tuin.

Onze tuinarchitect verbindt binnen met buiten en creëert de juiste balans in uw stadstuin in Amsterdam. Wij presenteren u in onze tuinstudio graag voorbeelden van tuinontwerpen in Amsterdam. U vindt op deze pagina ook een aantal gerealiseerde tuinprojecten.

Stadstuin van A tot Z

Na het tuinontwerpproces onder begeleiding van tuinontwerper in Amsterdam, komt het aan op de zorgvuldige tuinaanleg. Wij werken graag met duurzame, degelijke materialen aan tuinen met de juiste balans tussen ‘grijs en groen’. Het doel? Uw stadstuin omtoveren tot uw ideale buitenruimte voor ontspanning. Waarbij het lijnenspel zorgt voor innerlijke rust. En de vriendelijke beplanting in uw stadstuin uit een mix bestaat van wintergroene planten met bloeiende heesters en groepen vaste planten die jaarrond voor kleur en verrassing zorgen. Zo werken wij aan de groene kant van Amsterdam en verzorgen wij stadstuinen van A tot Z.

Tuinaanleg in de stad

Tijdens de aanleg van uw tuin in Amsterdam kunnen we te maken krijgen met specifieke aandachtspunten. Mogelijk ontbreekt het bijvoorbeeld aan ‘een achterom’ waardoor we materialen op een andere wijze aan moeten voeren. Of hebben we rekening te houden met het verzorgen van grondwerk – met oog voor de grondbalans – of de aanvraag van een vergunning. Rekening houden doen we natuurlijk ook met uw buurtbewoners door overlast tijdens de tuinaanleg tot een minimum te beperken. Wij hebben tientallen jaren ervaring met deze specifieke uitdagingen in Amsterdam bij de aanleg van stadstuinen en grachtentuinen.

Complete tuininrichting

Naast het ontwerp en de aanleg kunnen wij ook de complete inrichting van uw tuin in Amsterdam verzorgen. Denkt u bijvoorbeeld aan houtbouw, een waterpartij, buitenkeuken of hoogwaardig tuinmeubilair. Ook voorzien we steeds meer stadstuinen van moderne voorzieningen en elektronica voor gemak, comfort, sfeer en veiligheid. Van tuinverlichting en/of een beregeningsinstallatie tot bijvoorbeeld een buitendouche. Geheel afgestemd op uw wensen, stijl, budget en woonsituatie.

Deze stadstuin in Amsterdam-Zuid ondergaat een complete metamorfose; alleen de Magnolia is gebleven.

De bewoners van dit statige herenhuis aan het Vondelpark in Amsterdam willen aan de achterzijde privacy én zicht op het water.

Drie in een tuin Amsterdam

Drie huizen, één grote gezamenlijke tuin en toch genoeg privacy. Tuinarchitect Robert Broekema creëerde een verbluffend resultaat.

Welkom in onze tuinstudio

Wij zijn een familiebedrijf met liefde voor het hoveniersvak. Dit komt terug in onze missie en belofte: een exclusieve tuin vol geluksmomenten. U bent van harte welkom in onze tuinstudio waar we u optimaal kunnen informeren over de mogelijkheden. Neemt u even contact met ons op voor het maken van een afspraak?

Tuinarchitect in Amsterdam Zuid

Bent u op zoek naar een tuinarchitect in Amsterdam? We horen graag van u.

Menu