Plunge Pool Urban

Plunge Pool (Urban pool)

Steeds meer mensen overwegen een compact(er) formaat zwembad in de tuin. Deze zogenaamde Plunge pools – ook wel Urban Pools – winnen de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit.Want ook met een Plunge Pool creëert u een vakantiegevoel in uw eigen tuin. Compact en functioneel zijn termen die dit type zwembad het beste beschrijven.

Eén groot verschil

In de eerste plaats lijkt een Plunge pool in alles op een regulier zwembad met één groot verschil: het formaat. Omdat een Plunge pool compacter is past dit bad in vrijwel elke tuin. Plunge pools zijn verkrijgbaar in verschillende (standaard)formaten. Met diverse indelingen, zit- en ligplaatsen zijn deze kleinere zwembaden perfect geschikt voor totale ontspanning. Wel zijn Plunge pools qua diepte-afmetingen beperkt tot een diepte van 1,25-1,5 meter.

Plunge pool

Veel mogelijkheden

De prijzen van een Plunge pool variëren sterk afhankelijk van de afmetingen, bouwkundige constructie, (tegenstroom)installatie en het waterbehandelingsysteem. De aanschafprijs van een Plunge pool ligt weliswaar lager die van een regulier zwembad, maar het is een misvatting dat een half formaat zwembad ook tot een halvering van de kosten leidt. De werkzaamheden en installatiekosten zijn immers vrijwel vergelijkbaar met die van een regulier zwembad.

Lagere gebruikskosten

Een Plunge pool behoeft minder onderhoudswerk. Ook is er minder water nodig om het zwembad te vullen en liggen de energiekosten lager dan bij een regulier zwembad. Voor het verwarmen van het water worden energie-efficiënte warmtepompen steeds populairder. Het energieverbruik is sterk variabel en hangt af van de mate waarin u de warmtepomp gebruikt, de gewenste temperatuur van het zwembad en de gemiddelde buitentemperatuur.

De finishing touch

De materiaalkeuze – met bijvoorbeeld natuurstenen randen en terrastegels – beïnvloedt de sfeer en uitstraling van uw Plunge pool aanzienlijk. Net als zwembadverlichting, zowel in het zwembad zelf als rondom. Energiezuinige ledverlichting is bijzonder in trek vanwege de lange levensduur en het uitgebreide kleurenspectrum. Zo kunt u tijdens warme zomeravonden volop genieten van de prachtige verlichting van uw zwembad en kunt u ook s avonds nog heerlijk zwemmen. Indien gewenst kunnen wij de totale inrichting van uw tuin verzorgen, inclusief bijvoorbeeld een poolhouse, buitendouche en het tuinmeubilair.

Advies en aandachtspunten

Het is belangrijk op voorhand goed na te denken over welk type zwembad het beste past bij uw wensen. Zo is een compacte Plunge pool vooral geschikt om in af te koelen en te ontspannen,bijvoorbeeld met ingebouwde zitplaatsen. Indien u sportief bezig wilt zijn dan kunt u gebruik maken van een tegenstroominstallatie. Uw zwembad dient dan minstens 5×3 meter groot te zijn. Het zwembad bestaat overigens altijd uit één stuk dat in één transport bij u thuis wordt geleverd.Bij het bepalen van de meest optimale positie in uw tuin houden we natuurlijk rekening met zoveel mogelijk zonlicht-inval en met zo weinig mogelijk bladval van omringende bomen. Met een goede fundering zorgen we ervoor het zwembad niet wegzakt en de tuin beschadigt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een compact(er) zwembad in uw tuin? We adviseren u graag.

Menu