Tuinonderhoud? Technische snufjes!

Niet voor niets is menig moderne tuin vandaag de dag voorzien van nogal wat elektronica. Denkt u hierbij aan tuinverlichting, een reinigingsinstallatie voor de vijver, vijververwarming, een fontein of beregeningsinstallatie. De overeenkomsten van deze slimme hulpmiddelen: ze zijn onverwacht handig en veelzijdig.

Stel, u bent een paar weken op vakantie en het regent aanhoudend in Nederland. Hoe prettig is het dan dat uw besproeiingssysteem automatisch uitschakelt? Of bij tropisch weer juist automatisch opschaalt? Kortom, u hoeft zich geen zorgen te maken vanuit uw luie (vakantie)stoel.

En de tuinverlichting? Die schakelt automatisch in vaste tijdschema’s. Of, nog beter, gebruikt u de mogelijkheid om rond zonsondergang en zonsopkomst verlichting automatisch in en uit te schakelen. Dit is mogelijk in zowel verlichtingsgroepen als individueel.

Een gazon als een tapijt

Hoe fijn is dat? Een maairobot voert het tijdrovende maaiwerk voor u uit. De besturing en bediening van de nieuwste modellen maairobots is bijzonder eenvoudig en intuïtief. U kunt de robot bedienen vanaf het bedieningspaneel, via de app op uw smartphone of het model aansluiten op Google Home. Deze stille, intelligente hulp voor de tuin beschikt ook over een weertimer en GPS. Als de batterij bijna leeg is, of de werktijd is verstreken, dan zoekt de maaier zelf het oplaadstation weer op. Doordat de robot het gras veel vaker maait dan één keer per week, blijft de grasmat mooier. Onkruid krijgt minder kans en de bodem wordt rijker. De gemaaide grassprietjes worden namelijk snel als compost opgenomen door de bodem. Het gazon lijkt wel een tapijt!

De tuinslang is passé

Hoe houdt u beplanting in topvorm zonder er veel tijd aan te besteden? Natuurlijk kunnen wij uw tuin onderhouden. Maar technische snufjes kunnen een handje helpen. In tuinen waar wij beregeningsinstallaties aanleggen is de tuinslang passé. U hoeft nooit meer zelf met de tuinslang in de weer om de beplanting een fris buitje te geven. Een volautomatisch systeem is afgestemd op de waterbehoefte van de planten. Jonge aanplant heeft bijvoorbeeld meer water nodig dan oudere planten. En tijdens uw vakantie loopt de automatische beregening gewoon door. Eén ding is zeker: een uitbundig groene tuin wacht u bij thuiskomst op.

Sfeervolle tuinverlichting

Sfeer, functionaliteit en veiligheid zijn de belangrijkste redenen om tuinverlichting aan te leggen. Met sfeervolle tuinverlichting geniet u alle seizoenen van uw tuin. We kunnen verschillende plaatsen en beplanting in de tuin uitlichten en zo verschillende sferen creëren. Zo verlengt u die zomerse avonden zeker met een paar uur. Bij de realisatie van een nieuwe tuin vormt naast de ontwerptekening en het beplantingsschema ook de tekening met elektrische bedrading een wezenlijk onderdeel. Gaat u voor duurzaam? Kies dan voor LED verlichting. Zo geniet u ook nog eens verantwoord.

Zomerse klanken in de tuin

Wat is een avond zonder muziek? Maar dan wel graag zonder de grote speakers die we vroeger in de tuin zagen hangen. Draadloos muziek weergeven, waar u dat maar wilt. Dat kan met de Soundcast apparatuur die u met een tablet of smartphone vanuit uw loungebank kunt bedienen.

Wilt u meer weten over mogelijke slimme oplossingen met tuintechniek? We adviseren u graag.

Menu