De bedrijfstuin bij Van Raaijen Hoveniers

  • In zeer diverse variaties uit te voeren
  • Onderhoudsvriendelijk door makkelijke beplanting
  • Beeldbepalende bomen en passende beplanting voor meer uitstraling
  • Praktische invulling van bestrating
  • Grootformaat tegels in combinatie met grind
  • Grote plantenbakken naast een entree
  • Vriendelijke inrichting voor medewerkers en relaties (denk aan een lekkere lunchtuin!)
  • Slimme oplossingen voor onderhoud, bijvoorbeeld door beregeningstechniek

De bedrijfstuin

Over het beeldscherm naar een border kijken, een telefoongesprek voeren met ruisend blad op de achtergrond of een lunchpauze hebben tussen de mussen… Ontspanning tijdens een werkdag is van wezenlijk belang en een weldoordachte bedrijfstuin kan daar zeker aan bijdragen. In zo’n tuin vormt een klein terras op mooie dagen ‘de kantine’ en wordt het gazon omgetoverd tot vergaderruimte. Met een weloverwogen ontwerp en rustgevende beplanting is een bedrijfstuin dé plaats om weer nieuwe energie op te doen.

Uw bedrijfstuin is uw visitekaartje

Steeds vaker kijken bedrijven door een groene bril. Behalve het belang van een groene bedrijfstuin als rustplek voor het personeel, geeft een bedrijfstuin met een fraaie entree een prima indruk aan bezoekende relaties. Een beter visitekaartje is niet denkbaar. Wij kunnen zowel de aanleg als het complete onderhoud van de bedrijfstuin verzorgen. Onze werkzaamheden omvatten naast uitvoering ook de afstemming en planning van de werkzaamheden. En indien gewenst kunnen we de communicatie met de gebruikers van het gebouw verzorgen. Kortom: Van Raaijen Hoveniers zorgt ervoor dat u geen omkijken heeft tijdens de realisatie van uw bedrijfstuin.

Bedrijfstuin bij bank Insinger de Beaufort

Deze bedrijfstuin – in hartje Amsterdam – heeft een klassieke indeling, maar de beplanting is strak en modern. Als uitgangspunt voor het ontwerp is de indeling van het pand genomen. Een pand dat vroeger uit vier verschillende aaneengesloten gebouwen bestond, hetgeen nog duidelijk te zien is aan de oude voorgevel. Vanwege deze vierdeling is ook de bedrijfstuin onderverdeeld in vier verschillende tuindelen. Het eerste onderdeel van de bedrijfstuin is ‘het kantinedak’. Dit deel is iets verhoogd en het gehele oppervlakte is begroeid met een bodembedekkende Vinca minor. Om een gevoel van diepte te creëren staan hier en daar staan bakken waarin krentenboompjes groeien.

Het tweede deel ligt in het verlengde van de entree. Een lange vijver zorgt hier voor diepte en heeft aan het einde een klein terras met bomen. Een hoogteverschil zorgt ervoor dat de lengte enigszins wordt onderbroken. Het derde deel in de bedrijfstuin is de centrale ruimte. Deze ruimte wordt afgescheiden van de andere ruimtes door middel van twee U-vormige hagen met daarin twee banken. Aan het einde van deze ruimte bevindt zich een groot terras met aan drie kanten leiperen die de onregelmatige achtergevels afschermen. Die leibomen zorgen tevens voor een aangenaam, beschut gevoel voor de bezoekers van het terras. Tot slot heeft de bedrijfstuin een vierde ruimte die in het verlengde ligt van de boardroom. Om de lengte te breken ligt in het midden van deze ruimte een groot terras. Achterin dient een kunstwerk als focuspunt.

Bedrijfstuin, recent aangelegd

Als het héle plaatje klopt…

Wie Restaurant Masami in Hoofddorp betreedt, waant zich eerder in een hippe Aziatische stad dan op een kantorenpark in Hoofddorp. Wij mochten de voorheen grijze buitenomgeving omtoveren tot een weelderig groen paradijs. Een oase van rust met verzachtende beplanting midden in het drukke kantorendistrict van Hoofddorp. De beplanting in de ruime, exclusieve buitenruimte oogt zo recent na de aanleg erg volwassen en biedt dan ook veel privacy. Een rustige basis met strakke hagen, prachtige siergrassen en organische wolken biedt de gasten een indrukwekkend groen schouwspel. De verwarmde parasols en sfeervolle verlichting zorgen voor een ongedwongen en intieme sfeer waarin de gasten echt even kunnen genieten van verrukkelijke Aziatische gerechten met een verrassende Europese twist. Meer weten over deze tuin?

Benieuwd naar meer voorbeelden van gerealiseerde bedrijfstuinen? Neemt u even contact op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken?

Menu