De familietuin bij Van Raaijen Hoveniers

  • Een tuin waarin geleefd wordt door het hele gezin
  • Veel speelruimte, van voetbalveld tot pingpongtafel
  • Een loungeplek (of ‘chillterras’) en een ruim eetterras in de zon
  • Ruime paden voor fiets of scooter
  • Speelhut of -toestel met kunstgras als onderlaag (voor de kleintjes)
  • Een gezellige overkapping met haard en buitenkeuken of BBQ
  • Wat kleur in de beplanting, vaak onderhoudsvriendelijk
  • Een ruimte voor een kruiden- of moestuintje (m2 tuin)
  • Hufterproef, rekening houdend met ravottende kinderen en huisdieren
  • Een boom mag, denk bijvoorbeeld aan dakvormbomen met schaduweffect

Een tuin voor het hele gezin

De familietuin is bestemd voor het hele gezin. Er is aan iedereen gedacht. Zo zijn er rustplekken – of ‘chillplekken’ – voor wie even stilte zoekt, ruime terrassen en is er natuurlijk speelruimte voor de kinderen. Zo’n tuin geeft het gevoel van een tweede huis in Frankrijk. Heerlijk genieten van het buitenleven! Voor de een betekent dat lekker loungen met een hapje en een drankje in de tuin of onder de overkapping. Voor de ander is het verstoppertje spelen of lekker ravotten op het gazon, bij het speeltoestel of in de zandbak. In de familietuin is er van alles te doen en tegelijkertijd hoeft er helemaal niets.

Stralend middelpunt

Kloppend hart van de veelzijdige familietuin is meestal het grootste terras. Hier is ruimte voor een grote tafel, omgeven met sfeervol groen. Dit stralende middelpunt vormt de plek waar gezellig samen gegeten en gedronken wordt. Voor wie in alle rust een boek wil lezen, is er verderop een besloten tuinkamer. Heerlijk genieten van een drankje of een boek terwijl de kinderen zorgeloos plezier maken. In de familietuin kent gezelligheid geen (leef)tijd.

Complete metamorfose

De ‘oude’ tuin is deze Almeerse eigenaren ontgroeid. Of andersom. Het is tijd voor een nieuwe invulling die beter aansluit bij de veranderde wensen en levensfase. In het plan is er gekozen voor één niveau direct aan het huis met traptreden naar het lager gelegen deel van de tuin en het zwembad, een vast element. Op het terras is plaats voor een fijne, grote tafel met stoelen onder een parasol. In de besloten chillhoek – op de plaats waar voorheen de speelhut stond – staat nu een trampoline. De draadloze speakers en wifi versterker maken de setting – tot groot genoegen van de kleinkinderen – compleet. Meer weten over deze tuin?

Mogen we u inspireren met onze ideeën voor uw familietuin? We ontvangen u graag in onze tuinstudio.

Menu