De moderne tuin bij Van Raaijen Hoveniers

  • Rustige lijnen/minimalistisch
  • Het interieur is bepalend
  • Stoere materialen
  • Grote vakken beplanting
  • Een mooie solitair langs een (lange) waterspiegel
  • Designverlichting als blikvanger
  • Overwogen mix van bestrating, groen en half-verharding/vlonder
  • Een mooi vormgegeven meubel(design) op het terras
  • Overkapping met een plat dak en lamellen of een fijne lattenwand

De moderne tuin

Een moderne tuin is meestal gesitueerd rondom een modern huis. De prominente lijnvoering van het architectonische gebouw wordt weerspiegeld in het tuinontwerp. In een moderne tuin staat strakke vormgeving centraal, daarom is een moderne tuin jaarrond mooi. Een strak lijnenspel in de vorm van zowel bestrating als hagen vormt de basis. Met bomen in een rij of een robuuste pergola kunnen we die lijnen versterken. Wintergroene blokken en bollen vormen de basisbeplanting, afgewisseld met seizoensgroen. Wintergroene bodembedekkers vormen tenslotte het tapijt, net als het gazon en de terrassen.

Wintergroen én kleurrijk

Een moderne tuin is vaak onderhoudsvriendelijk. Maar dat een moderne tuin daardoor saai is, is een veelvoorkomend misverstand. Door een weloverwogen gebruik van zowel wintergroene als kleurrijke seizoensplanten kunnen we een meer dan boeiend eindresultaat realiseren.

Ruimte en rust

Dé blikvanger in deze ruime moderne tuin is de grote vijver die strak langs de gevel van de woning ligt. In het spiegelende wateroppervlak bieden wuivende grassen en de strakke lijnen van de woning een spannend beeld. De vijver is een herhaling van de lange hal die van voor naar achter door de woning. Op strategische plaatsen in deze moderne tuin zijn antracietgrijze wandjes geplaatst zodat optimale privacy gewaarborgd is. Meerstammige berkjes geven ‘s avonds door subtiele uitlichting een prachtig silhouet. De golfgreen zorgt voor ontspanning en het intieme terras, omzoomd door wintergroene heesters, biedt een rustige leesplek. De statige rode beukenzuilen bij de entree contrasteren prachtig met de lichte buitengevel van de woning. Bloeiende prunussen, weelderige magnolia’s, wuivende grassen en kleurige hortensia’s worden afgewisseld door strakke hagen en structuren van buxus. Er is altijd iets te zien in deze moderne tuin maar de ruimte ademt een heerlijke rust.

“De tuin volwassen zien worden geeft zoveel genot. Echt, onze complimenten aan jullie allemaal.” – Jörgen Raymann

Mogen we u inspireren met onze ideeën voor uw moderne tuin? We ontvangen u graag in onze tuinstudio.

Menu