Tuinontwerp Almere

Al vele jaren ontwerpen wij unieke tuinen in en rondom Almere. Diversiteit staat daarbij centraal, omdat bewoners eigen wensen hebben en elke woning vraagt om een specifieke benadering. Naast de aanwezige bebouwing en (eventuele) bestaande beplanting spelen in Almere bodemgesteldheid, grondwaterstand en wind een specifieke rol.

Expertise

Zeker in en rondom Almere vraagt het maken van een tuinontwerp om de specifieke expertise. Zo bepalen hier zware kleigrond en een hoge grondwaterstand de keuze van de beplanting. Daarnaast staan wind en water hoog op de lijst van aandachtspunten omdat deze beiden nadrukkelijk aanwezig zijn. Het draait dus om het bieden van beschutting waarmee we tuinbezitters en de beplanting een comfortabele (leef)omgeving kunnen garanderen.

Waarom een tuinontwerp? Hoe ontdek ik wat ik wil?
Inclusief: Checklist Tuinontwerp!

Stad van architectuur

Binnen de architectuur valt er in Almere en omgeving veel te verkennen en genieten. Geen huis is hier hetzelfde. In Almere is echt alles mogelijk. Een huis onder architectuur verdient een tuin onder architectuur. Wij weten als geen ander toptuinen te ontwerpen die optimaal aansluiten bij de bebouwing en omgeving

De juiste plant op de juiste plaats

Zware klei en de altijd aanwezige wind zijn in Almere belangrijke aandachtspunten bij het ontwerpen van een tuin. Maar het zijn zeker geen beperkingen. De juiste plant op de juiste plaats is telkens weer het uitgangspunt om jarenlang tuinplezier te kunnen garanderen. Wij hebben de kennis, ervaring en deskundigheid in huis om elk tuinontwerp om te toveren naar de tuin van uw dromen

Tuinen aan het water

Almere is een waterrijk gebied. Open tuinen aan het water vragen om specifieke oplossingen. Aan de ene kant is vaak privacy en beschutting tegen wind gewenst. Aan de andere kant is het wenselijk om op een aangename manier juist contact te hebben en houden met het water. Wij hebben hier vele oplossingen voor.

Wat werken we uit?

Bij uw tuinontwerp ontvangt u ook het bijbehorende inrichtingsplan van alle leefruimtes die zich in uw tuin bevinden, het beplantingsplan en (indien gewenst) het verlichtingsplan.

Wilt u meer weten over het tuinontwerpproces, onze werkwijze, wie uw tuin ontwerpt en wat de investering is? Klik hier

Winderige zijtuin wordt relaxtuin door plaatsing van een pergola met daarin een plexiglas windscherm

Wilt u meer weten over onze ontwerpideeën voor uw tuin in Almere? We ontvangen u graag in onze tuinstudio.

Mabelle

Qua tuinontwerp ben ik een leek. Maar Van Raaijen Hoveniers respecteerde mijn ideeën
volkomen. Het is fijn om met een hovenier te werken die veel verstand heeft van de Almeerse
grond. Ze houden bijvoorbeeld vooraf rekening met het feit dat de grond gaat inklinken. Nu is
terras al een beetje gezakt, maar we zien geen lelijke kier tussen het terras en de vlonder. Omdat
ze daar bij aanleg al een verticale afscheiding onder de grond maakten. Het zijn kleine dingen,
maar die zijn voor mij heel belangrijk.

Menu